Transportno tržište 22.07.2021
3

Uspješna u niši: tvrtka MC-Bauchemie čvrsta je kao beton i unatoč tome fleksibilna

Kako dobra logistika određuje uspjeh građevinskih projekata

Tvrtka MC-Bauchemie razvila je logističku kompetenciju u vlastitom poduzeću

Vidimo most preko kojeg vozimo. Parkiralište na kojem ostavljamo svoj auto. Vodove iz kojih dolazi voda za piće. Ono što ne vidimo su proizvođači građevinskokemijskih proizvoda i tehnika, bez kojih sve to ne bi bilo moguće. Ti „nevidljivi junaci” omogućuju da na gradilištima nastaju moderni i sigurni objekti. Tome doprinosi ne samo svaki zaposlenik, nego i svaki korak duž lanca isporuke.

Optimirajte svoju transportnu logistiku uz sustav pametne logistike

Cilj: povjerenje u svakom pojedinom elementu lanca stvaranja vrijednosti

Kad je riječ o građevinskim projektima, sve mora biti sigurno, dugotrajno i održivo. Toga je itekako svjestan proizvođač građevinskokemijskih proizvoda i tehnika koji djeluje u cijelom svijetu. Naime, tvrtka MC-Bauchemie zastupa uvjerenje da svaki pojedini proizvod može imati presudnu ulogu za sigurnost i kvalitetu građevine ili njezine obnove. To počinje već unutar kulture poduzeća, koja je ovdje doslovno odlikovana: prema certifikatu Top-Job ta tvrtka iz Bottropa ubraja se među najbolje poslodavce u Njemačkoj. Općenito je poslovanje usmjereno na dugoročne perspektive i partnerstva. U to se ubraja i transportna logistika. Ondje se dokazuju partnerstva s pouzdanim pružateljima transportnih usluga. No sve to samo po sebi danas više nije dovoljno.

Cilj: visok standard za posebne zahtjeve

Dodatni transportni nalozi koje je potrebno provoditi izvan standardnih dionica nisu idealno rješenje iz ekonomske perspektive. Doduše, ugovorni transportni partneri obično preuzimaju i posebne vožnje, dakle izvanredne naloge. Ipak, to je povezano s većim naporom i većim troškovima.

Rješenje: logistička kompetencija u vlastitoj tvrtki

Kako bi mogla reagirati još fleksibilnije, tvrtka MC-Bauchemie razvila je odgovarajuću logističku kompetenciju unutar vlastitog poduzeća. Tako vlastiti odjel za logistiku preuzima utovar kamiona i planiranje ruta. Zbog toga to poduzeće koje djeluje u cijelom svijetu koristi digitalna rješenja  – kao što je sustav sustav pametne logistike tvrtke TIMOCOM. Na taj način moguće je u bilo kojem trenutku pronaći odgovarajućeg partnera s prikladnim vozilom. „Na taj način brže reagiramo na želje klijenata i promjenjive uvjete na tržištu”, kaže Carsten Striepecke. Bilo da je riječ o vozilima za tekuće materijale, teret u prahu u silosima ili niskim prikolicama teretnjaka: sve je pitanje odgovarajućeg sustava i prikladnih funkcija pretraživanja. „Imamo i djelomične utovare i potpune utovare. Njih je potrebno transportirati izravno do gradilišta ili u skladišta koja punimo po potrebi”, izjavljuje Benjamin Stauch, voditelj odjela dispozicije u tvrtki MC-Bauchemie.

Zaključak: mješavina „dokazanog” i „fleksibilnog”

Kao i proizvodi i tehnike, inovativna su i logistička rješenja tvrtke MC-Bauchemie. Pritom se zaposlenici oslanjaju i na dokazane partnere i na nove, provjerene pružatelje usluga. Efikasan lanac isporuke od početka se osmišljava u procesu proizvodnje  građevinskokemijskih proizvoda . Najvažniju ulogu pri narudžbi transporta nema cijena ili brzina sama po sebi. Prvenstveno je riječ o tome da se narudžbe isporuče klijentima u željeno vrijeme i uz odgovarajuću kvalitetu, kako objašnjava Stauch.

Želite li i vi samostalno i digitalno upravljati svojim logističkim procesima? Ili želite li kao prijevoznik surađivati s certificiranim poduzećima kao što je MC-Bauchemie?

Optimirajte svoju transportnu logistiku uz sustav pametne logistike

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh