Zanje o logistici 11.01.2021
3

Postupanje s neplatišama

Mega Pol Trans oslanja se na međunarodni inkaso tvrtke TIMOCOM

Eliza Wyrwich radi u odjelu knjigovodstva, računovodstva i naplate u tvrtki Mega Pol Trans u Pili, a u slučaju neplaćenih računa

Ako je rok plaćanja prekoračen, a svi pokušaji razjašnjenja neuspješni, pružatelj usluge naplate može pomoći pri utjerivanju duga. Transportno poduzeće Mega Pol Trans iz Poljske za to koristi uslugu inkaso tvrtke TIMOCOM – sa stopom uspjeha do 90 posto.

Provedeni transporti i unatoč tome neplatiše

Oni gotovo u cijeloj Europi nude usluge na mnogim različitim relacijama: tvrtka Mega Pol Trans organizira transporte prema Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Nizozemskoj i Češkoj – ovisno o transportnom nalogu. Postoje mnoge rute i klijenti, a u skladu s tim i veća vjerojatnost da će doći do izostanka plaćanja.

Izostalo dospijeće uplate za transportna i logistička poduzeća općenito može predstavljati velik problem: tekući troškovi poslovanja visoki su, a nagomilavanje izostalih uplata može dovesti do financijskih gubitaka – u najgorem slučaju do bankrota poduzeća.

Eliza Wyrwich radi u odjelu knjigovodstva, računovodstva i naplate u tvrtki Mega Pol Trans u Pili i brine o nepodmirenim računima. „Pri pružanju usluge transporta obično polazimo od toga da nakon isporuke robe unutar dogovorenog roka, koji je ionako već vrlo dug, slijedi i plaćanje. Međutim, to nije uvijek slučaj”, kaže Wyrwich.

Razjašnjenje otvorenih potraživanja

Ta špedicija se u smislu dobrog poslovnog partnerstva oslanja na dijalog. „Najprije nazivamo i e-poštom molimo da se izvrši uplata.” Ako to ne pomaže, a potraživanje je neosporno, oslanjaju se na međunarodni inkaso tvrtke TIMOCOM. „Imamo puno iskustva u suradnji s tvrtkom TIMOCOM jer u nekim mjesecima tvrtki TIMOCOM predajemo čak nekoliko naloga za naplatu.”

Za gospođu Wyrwich to je pitanje izračuna. „Ako je riječ o visokom iznosu i ako se slučaj može riješiti izvan suda, isplati se iskoristiti tu mogućnost.” Uvijek je potrebno dobro promisliti prije sudskog utjerivanja duga. To nije jeftino i često je vrlo dugotrajno. Posebno u međunarodnom poslovanju postoje zapreke u tom postupku.

Dosljedna pomoć u slučaju neplaćenih računa

U tom slučaju može pomoći usluga inkaso tvrtke TIMOCOM. Tim Alexandera Oebela, Director Debt Collection & Legal Affairs pomaže klijentima na 27 jezika. Zaposlenici se obraćaju dužniku i provjeravaju činjenično stanje kao neutralnu instancu. Oni održavaju blizak kontakt s vjerovnikom tako da on izravno prati napredovanje slučaja. Brza reakcija, pristup velikoj bazi informacija i iskustvo međunarodnog inkasa tvrtke TIMOCOM omogućuju da se potraživanje naplati bez odgađanja ili, ako to nije moguće, da se utvrdi najbolji način djelovanja. „Veoma cijenimo tu uslugu jer stopa uspjeha iznosi do 90 posto”, kaže Wyrwich.

„Na taj način štedimo vrijeme i novac. Ako je riječ o niskom iznosu, tim više nam je u interesu da se ne stvaraju dodatni troškovi. Međunarodni inkaso tvrtke TIMOCOM nije skup i zbog toga je to optimalan način upravljanja potraživanjima. To je vrijedna pomoć kako bi se naplatilo potraživanje ili dobile informacije o tome postoji li uopće mogućnost dobivanja nepodmirenog iznosa”, kaže Wyrwich.

 

Ako i vi želite jednostavno rješenje za postupanje s neplaćenim računima, pomoći će vam usluga inkaso tvrtke TIMOCOM.

Informirajte se o inkasu sada!

 

Ovo bi vas također moglo zanimati:

Sedam najčešćih pitanja o usluzi inkaso u logistici

Vaša prava i obveze u slučaju kašnjenja plaćanja jednostavno pojašnjeni

Pametna logistika najbolja je odskočna daska za uštedu troškova i rast

Keywords:

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh