TIMOCOM 26.11.2020
3

Nije tajna: ovo se krije u pozadini uspjeha burze tereta TIMOCOM

Uspješno poslovanje uz TIMOCOM burzu tereta

Burza tereta – s njom je počela priča o uspjehu njemačkog pružatelja IT usluga TIMOCOM. Tržište trenutačnih usluga (spot-tržište), na kojem se teret koji je potrebno transportirati povezuje s dostupnim utovarnim prostorom , do danas je središte sustava TIMOCOM Smart Logistics System. Maksimalna sigurnosti raznolikost jezika i funkcija aplikacija Tereti i Utovarni prostor jamče njihov trajni uspjeh. Više od 45 000 europskih poduzeća iz područja transporta i logistike i industrije i trgovine poklanja nam svoje povjerenje i pokazuje to već 23. godinu vjernošću i odlikovanjima.

Optimizacija opterećenja i sigurna predaja provjerenim partnerima

Korisnici postavljaju do 750 000 međunarodnih ponuda utovarnog prostora i tereta dnevno na burzi tereta TIMOCOM. To mogu biti djelomični ili potpuni utovari koje je potrebno transportirati u kratkom roku. Poduzeća mogu pomoću burze tereta izbjeći skupe i ekološki neprihvatljive prazne vožnje.

Sigurnost podataka pritom je presudna, i za pružatelje IT usluga kao što je TIMOCOM i za sva druga poduzeća i partnere koji su uključeni u logistički proces. Gdje klijenti planiraju svoje poslove, gdje se osjetljivi podaci o poduzeću, robi i vozilima digitalno obrađuju i razmjenjuju među poslovnim partnerima, potrebno je zajamčiti zaštitu podataka .

TIMOCOM jamči zaštitu podataka klijenata tako što radi

  • u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) .
  • podaci pristižu u računalne centre u Njemačkoj koji posjeduju certifikat u skladu sa standardom ISO/IEC 27001 .
  • svi podaci se prenose pomoću kodirane SSL veze .

Zaštita podataka je jedno, a pouzdani partneri su drugo:

tko želi dobiti pristup sustavu i burzi tereta, prije odobrenja je temeljito provjeren. Tako neko poduzeće u pravilu može dobiti pristup tek nakon što šest mjeseci postoji na tržištu. Tko oglasi svoj teret pomoću burze tereta, time je provjeren s obzirom na poslovnu vjerodostojnost kao i potencijalni poslovni partner koji treba provesti transport.

Ovdje možete pronaći detaljnije informacije o sigurnosnoj mreži TIMOCOM.

Jezična raznolikost jamči međunarodni protok informacija i robe

Sve aplikacije sustava Smart Logistics System su dostupne na 24 europska jezika i povezuju poduzeća iz 44 europske zemlje. Jezične barijere među korisnicima burze tereta zaobilaze se budući da postavke omogućuju svakom korisniku odabir jezika kojem osobno daje prednost. Poduzeća koja surađuju na burzi tereta zahvaljujući tome mogu se potpuno usredotočiti na oblikovanje sadržaja transporta.

Funkcije burze tereta

Opseg korištenja burze tereta neprekidno se povećava prvenstveno na temelju vrlo dobre razmjene s klijentima tvrtke TIMOCOM. Funkcije su razvijene s obzirom na potrebe klijenata  i štede dragocjeno vrijeme poduzećima na spot-tržištu.

U funkcije burze tereta između ostalog se ubrajaju

  • navođenje relacije, navođenje rokova i informacije o teretu i utovarnom prostoru,
  • filter vidljivosti kao što su npr. zatvorene grupe korisnika (ZGK),
  • paralelna pretraživanja s različitim kriterijima,
  • obavijesti o novim ponudama,
  • automatizirano sastavljanje i slanje pravno obvezujućih transportnih naloga,
  • povezivanje s aplikacijom Rute i troškovi.

Korisničko sučelje nije samo dostupno na više jezika, nego je tim sučeljem moguće intuitivno upravljati. Kao kod funkcija, TIMOCOM pomoću testova i anketa aktivno uključuje klijente u oblikovanje sučelja. Krajnji cilj je praktično upravljanje koje je prilagođeno radnim procesima dispozicije. Naime, na dinamičnom spot-tržištu intuitivno sučelje jamči brzo povezivanje tereta i utovarnog prostora.

Znatiželjni ste? Isprobajte sustav Smart Logistics System uključujući burzu tereta do četiri tjedna besplatno i bez obveze. 

Keywords:

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh