Novosti 13.04.2021
3

Pregled europskih praznika i zabrane vožnje u 2024. - planirajte sigurnije uz sustav tvrtke TIMOCOM

Zabrane vožnje za kamione 2021. dugoročno uključite uz planove uz TruckBan

Učinkovitost lanca isporuke ovisi o izračunu odgovarajuće rute i potrebnim troškovima transporta. No, lanac isporuke često zapinje jer zabrane vožnje za kamione „zatvaraju” najučinkovitiji put.

 

Prvenstveno praznici prisiljavaju prijevoznike da često koriste zaobilazne putove ili čekaju na državnim granicama. U ovom članku popisane su najvažnije zabrane vožnje za kamione u 2024. godini koje su u bilo kojem trenutku dostupne preko usluge „TruckBan” tvrtke TIMOCOM. Osim toga, u članku su navedeni korisni savjeti za IT rješenja za logistiku poput rješenja tvrtke TIMOCOM. Te aplikacije korisne su za planiranje tura uzimajući u obzir praznike. Osim toga, korisnici dobivaju informacije o dostupnim skladišnim i logističkim prostorima u kojima je moguće prema potrebi privremeno skladištiti robu.

Zabrane vožnje za kamione vam predstavljaju problem? 

Zabrane vožnje za kamione u 2024. godini

U 2024. godini te zabrane vožnje na snazi su za sljedeće praznike:

  • Siječanj: Nova godina (1. 1. 2024.)

  • Travanj: Veliki petak (29. 3. 2024.), Uskrs (31. 3. 2024.), Uskršnji ponedjeljak (1. 4. 2024.)

  • Svibanj: Praznik rada (1. 5. 2024.), Uzašašće (9. 5. 2024.), Duhovi (19. 5. 2024.), Duhovski ponedjeljak (20. 5. 2024.)

  • Listopad: Dan njemačkog ujedinjenja (3. 10. 2024.)

  • Prosinac: Božić (25. 12. 2024. i 26. 12. 2024.)

     

Regionalni praznici

  • Lipanj: Tijelovo (30. 5. 2024.) u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnje-Falačkoj i Saarskoj

  • Listopad: Dan Reformacije (31. 10. 2024.) u Brandenburgu, Bremenu, Hamburgu, Mecklenburg-Vorpommerenu, Niedersachsenu, Sachsenu, Sachsen-Anhaltu, Schleswig-Holsteinu, Thüringenu

  • Studeni: Svi Sveti (1. 11. 2024.) u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnje-Falačkoj i Saarskoj

     

Rješenja za učinkovitu logistiku

U vezi s praznicima i prekidima vožnje uvijek iznova se postavlja pitanje: što će se dogoditi s robom? Neke vrste robe, prvenstveno iz područja namirnica ili farmacije, zahtijevaju posebne uvjete transporta. Pritom je najvažnije jamčiti njihovu sigurnost.

Tu vam je od pomoći burza skladišta integrirana u TIMOCOM tržište. Klijenti su ondje pohranili više od 7.000 skladišnih i logističkih prostora u cijeloj Europi i prema potrebi se možete obratiti njima.

 

Osim toga, taj pružatelj IT usluga nudi aplikaciju "Rute i Troškovi". Ta aplikacija, uključena u TIMOCOM tržište, daje pouzdane informacije o određenoj dionici, o gradilištima ili zastojima u prometu. Korisnici sustava mogu prilagoditi rute, postaviti usputna stajališta, označiti točke puta ili ciljano izostaviti dionice s obvezom plaćanja cestarine.

Tko dobro planira svoje rute, ne samo da štedi dragocjeno vrijeme nego i povećava povjerenje klijenata zahvaljujući pouzdanosti i točnosti. Klijenti tvrtke TIMOCOM mogu to postići i pomoću aplikacije "Praćenje", koja je također integrirana u sustav. Ona omogućuje praćenje transporta u stvarnom vremenu i prikuplja podatke najčešćih ponuđača telematike na jednoj karti. Korisnici uvijek mogu davati informacije svojim klijentima. S druge strane, klijenti mogu sigurno planirati.

Zabrane vožnje za kamione vam predstavljaju problem? 

Besplatno testirajte TIMOCOM >>

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh