Transportno tržište 22.02.2024
4

Zašto je osiguranje robe u prijevozu ključno za vaše poslovanje?

Osiguranje robe

Osiguranje robe u prijevozu postalo je neizostavan dio logističkog lanca. U svijetu gdje se roba konstantno prevozi s jednog kraja svijeta na drugi, rizici kao što su krađa, oštećenje i kašnjenje postaju sve učestaliji. U ovom članku, istražit ćemo zašto je osiguranje robe u prijevozu toliko važno i kako TIMOCOM, putem svog partnera SCHUNCK GROUP, nudi rješenja koja mogu olakšati vaše poslovanje.

Je li osiguranje robe obvezno po zakonu?

Osiguranje robe u prijevozu generalno nije obvezno po zakonu, ali je često vrlo preporučljivo. U većini slučajeva, osiguranje robe u prijevozu je opcionalna mjera koju poduzimaju tvrtke kako bi se zaštitile od potencijalnih rizika kao što su krađa, oštećenje ili kašnjenje isporuke. Međutim, neke industrije ili vrste tereta mogu imati specifične zahtjeve ili regulative koje čine osiguranje obveznim.

Zašto je osiguranje preporučljivo?

Iako osiguranje može biti opcionalno, ono je često ključno za očuvanje integriteta i financijske stabilnosti tvrtke. Osiguranje robe u prijevozu štiti vaše poduzeće od potencijalnih gubitaka i pomaže u očuvanju dobrih odnosa s klijentima. U slučaju neželjenih događaja, osiguranje omogućuje brzu i efikasnu naknadu štete, što može biti ključno za održavanje poslovanja.

Kada postaje obvezno?

U nekim slučajevima, klijenti ili partneri mogu zahtijevati da roba bude osigurana kao dio ugovornih obveza. Također, međunarodni prijevoz robe često uključuje različite zakone i regulative koji mogu zahtijevati određene vrste osiguranja.

U svakom slučaju, iako osiguranje robe u prijevozu može biti tehnički opcionalno, njegove prednosti često ga čine praktički obveznim za odgovorno i uspješno poslovanje.

Želite jednostavno i povoljno osigurati pojedinačne terete, ali još niste TIMOCOM klijent? 

Registrirajte se sada! >>

Zašto osiguranje robe u prijevozu?

Roba je tijekom transporta, ali i tijekom utovara i istovara, izložena mnogim opasnostima i rizicima. Osiguranje transporta dobara štiti vaše poduzeće od štete, krađe ili kašnjenja u transportu dobara. To znači da se šteta može brzo i jednostavno riješiti, a odnosi s klijentima ostaju nepromijenjeni.

Prednosti TIMOCOMA-a i SCHUNCK GROUP-e

Timocom, u suradnji s SCHUNCK GROUP-om, nudi niz prednosti:

Brza izrada police osiguranja: Zahvaljujući integraciji s TIMOCOM-om, SCHUNCK GROUP omogućuje brzu izradu police osiguranja. Sve što trebate učiniti je nekoliko klikova, i vaša roba je osigurana. Ovo je posebno korisno za tvrtke koje često mijenjaju teret i trebaju brza rješenja za osiguranje.

Fleksibilni modeli osiguranja: SCHUNCK GROUP nudi fleksibilne modele osiguranja koji vam omogućuju da sklopite ugovor za svaki pojedini utovar. To je korisno za tvrtke koje imaju različite vrste tereta i žele optimizirati troškove osiguranja.

Povoljne cijene: TIMOCOM klijenti dobivaju osiguranje s pokrićem svih rizika već od 0,5‰ – 0,549‰ vrijednosti dobara. Klijenti Timocoma imaju pristup posebno povoljnim uvjetima osiguranja. Cijene su konkurentne, s pokrićem svih rizika i bez samopridržaja, što čini ovu opciju financijski atraktivnom.

Automatizacija podataka: Jedna od najvećih prednosti je automatizacija podataka. Kada koristite TIMOCOM za slanje tereta, podaci o tvrtki i teretu automatski se prosljeđuju SCHUNCK GROUP-u. To znači da ne morate ručno unositi sve informacije, što štedi vrijeme i smanjuje mogućnost pogrešaka.

Jednostavan proces registracije: Kao klijent TIMOCOM-a, možete se lako registrirati u SCHUNCK GROUP i sklopiti ugovor o osiguranju transporta. Proces je jednostavan i ne zahtijeva mnogo koraka, što dodatno olakšava cijeli postupak.

Sve ove prednosti čine TIMOCOM i SCHUNCK GROUP idealnim partnerima za osiguranje vaše robe u prijevozu, čineći proces jednostavnim, brzim i ekonomičnim.

Kako sklopiti ugovor?

Kao TIMOCOM klijent, možete se u samo nekoliko koraka registrirati u tvrtki SCHUNCK GROUP i sklopiti svoj ugovor o osiguranju transporta po posebno povoljnim uvjetima.

Osiguranje robe u prijevozu nije samo opcija, to je nužnost. TIMOCOM, u partnerstvu sa SCHUNCK GROUP-om, nudi rješenja koja su brza, fleksibilna i povoljna, čineći proces osiguranja jednostavnim i efikasnim.

 

Ovo bi vas također moglo zanimati:

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh