Svi noviteti na jednom mjestu

Trenutne medijske poruke

TIMOCOM Transportni barometar
30.04.2020

TIMOCOM Transportni barometar: Europsko transportno tržište uzjogunilo se u znaku koronavirusa

Erkrath, 30. travnja 2020. – Nesigurnost s obzirom na tijek krize uzrokovane koronavirusom u ožujku je dovela do naglog porasta ponuda tereta na europskom transportnom tržištu. „Mnoga poduzeća su s obzirom na zatvaranje granica i ostala ograničenja u znaku koronavirusa provela narudžbe prije nego što je bilo planirano”, Tilman Fecke, analitičar poslovanja u tvrtki TIMOCOM, komentira neobično snažan porast ponuda tereta koje su do sredine ožujka postavljene na vodećoj europskoj burzi tereta.

nastavak čitanja >
27.03.2020

Na temelju trenutne situacije: TIMOCOM proširuje pristup vodećoj europskoj burzi tereta i skladišta

Erkrath, 27. 3. 2020. – Vlasnik vodeće europske burze tereta, IT poduzeće TIMOCOM, u vremenima krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sustavu. „Želimo doprinijeti tome da bude moguće osigurati opskrbu stanovništva i održavanje lanaca isporuke i uz trenutne iznimne uvjete”, kaže poslovođa tvrtke TIMOCOM Tim Thiermann. 

nastavak čitanja >
18.02.2020

TIMOCOM transportni barometar: Njemačka slabi, Italija je stekla prednost

Erkrath, 11. 2. 2020. – Talijanski logističari tijekom prethodne godine mogli su se radovati znatnom povećanju: „Za Italiju bilježimo povećanje od 16 posto više tereta u usporedbi s prethodnom godinom”, izvještava analitičar poslovanja tvrtke TIMOCOM Tilman Fecke. A to je potpuno u suprotnosti s trendom. Naime, upravo dovršeni pregled godine transportnog barometra tvrtke TIMOCOM sve je samo ne pozitivan. Tako je 2019. godine u usporedbi s prethodnom godinom došlo do smanjenja ponuda tereta u Europi preko granica pojedinih zemalja za 8,3 posto. Godina 2018. još je završila povećanjem od 5 posto u usporedbi s 2017. godinom.

nastavak čitanja >

Trenutne servisne poruke

Rast potražnje za zamrznutom robom u Europi zahtijeva logistička rješenja.
19.07.2020

Transporti hladnjačama u Europi: Prilagođena rješenja na brzoj traci

Potrošači vole udobnost. U kuhinji se sve više koriste gotovi proizvodi iz zamrzivača. Prema njemačkom institutu za zamrznutu hranu se, primjerice, u Njemačkoj troši više od 46 kilograma zamrznute hrane godišnje po glavi stanovnika, a trend raste.

nastavak čitanja >
Zbog karantene došlo je do pada na europskom transportnom tržištu
30.04.2020

Karantena uzrokovala pad na europskom transportnom tržištu

Nepredvidljiv tijek krize uzrokovane koronavirusom u ožujku je doveo do kolebanja na europskom transportnom tržištu. Nakon iznenadnog povećanja ponuda tereta, količine tereta smanjile su se za više od dvije trećine.

nastavak čitanja >
Potražnja za utovarnim prostorima i robom iz Europe raste.
25.03.2020

Koronavirus: Kako proizvodnja i trgovina mogu prevladati uska grla u kapacitetu utovarnih prostora

Širenje koronavirusa ima sve veći učinak na cestovni promet robe u Europi. Transportni barometar FreightTech-poduzeća TIMOCOM trenutno bilježi snažan rast međunarodnih ponuda tereta. Zbog trenutno sve veće potražnje za trajnom hranom i robom široke potrošnje, transportni se kapaciteti trenutno međunarodno traže više nego inače. Osim toga dolaze i predstojeći praznici koji bi mogli dodatno pogoršati situaciju. Proizvođači iz trgovačke djelatnosti trebali bi se već sada pripremiti za uska grla u utovarnim prostorima.

nastavak čitanja >

Aktualni medijski odjek

Naslov: Spremni za dan X: Grace Overseas Logistics i Brexit
Medij: JaTrgovac
Datum: 23.09.2019
Naslov: Pametne aplikacije za logističke izazove
Medij: In Store
Datum: 13.11.2018
Naslov: Uspješna premijera prvog europskog sustava Smart Logistics
Medij: Kamion & Bus
Datum: 06.11.2018

Mediji

Za vizualnu podršku tekstova o tvrtki TIMOCOM i tekstova koje sastavlja tvrtka TIMOCOM na raspolaganju vam stoji TIMOCOM Medijateka. Slike i dokumente držimo u šest kategorija „Poslovni materijali za tisak” (Business materials), „Svijet slika” (Imagery), „Promidžbeni tekstovi” (Brochures), „Logotip” (Logos), „Galerija slika” (Picture gallery) i „Sustav/Usluge” (System/Services) spremne za preuzimanje. Daljnje mogućnosti filtriranja, primjerice po jezicima, omogućuju vam intuitivno korištenje naše medijateke.

Do medijateke

Kontakt za tisak

TIMOCOM GmbH
Komunikacija s poduzećem
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

na vrh

Prihvaćam da ova stranica koristi kolačiće u svrhu analiza, personaliziranih sadržaja i promidžbe. Saznajte više