Svi noviteti na jednom mjestu

Trenutne medijske poruke

20.12.2019

Praćenje u stvarnom vremenu unutar opskrbnog lanca

Erkrath, 20.12.2019. – Svi poznajemo i već danas sve češće koristimo Location-Based-Services – bilo pri isporuci paketa, tijekom navigacije ili pri svim lokalnim pretraživanjima na pametnom telefonu. Za razliku od privatne uporabe, pri kojoj gotovo uvijek vrijedi načelo „pošiljatelj i cilj”, praćenje u stvarnom vremenu unutar opskrbnog lanca (Supply Chain) znatno je kompleksnije. Naime, u njemu sudjeluje mnoštvo trgovaca, špeditera i vozača. To je dugačak lanac dodirnih točaka i aktera koji su nerijetko tehnički odvojeni jedni od drugih, ali su ipak snažno ovisni jedni o drugima. Kako bi taj lanac isporuke učinila transparentnim za sve i postigla maksimalne učinke suradnje, tvrtka TIMOCOM razvila je aplikacije Smart App i Smart API Tracking. 

nastavak čitanja >
14.11.2019

Pouzdani i održivi partneri sa sustavom

KAPPA STAR Group investitor je uglednih tvrtki (u Srbiji) koje su vodeće u svojim područjima. Primjerice Jaffa, tvornica biskvita u Crvenki ili Banini, tvornica keksa i kolača u Kikindi. Uz tradicionalne proizvođače keksa toj skupini poduzeća pripadaju i servis papira FHB, tvrtka Ekostar Pak i već od 2003. godine poznati proizvođač kartona UMKA iz Beograda.

nastavak čitanja >
25.10.2019

TIMOCOM Transportni barometar: Njemačko transportno gospodarstvo u trećem kvartalu 2019. godine dobiva manje naloga nego prethodne godine

Erkrath, 25.10.2019. – Njemačka transportna poduzeća u trećem kvartalu 2019. godine ostvarila su manje poslova nego prethodne godine. Od srpnja do rujna transporti kamionima unutar Njemačke smanjili su se za 12 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Trend smanjivanja uvjetovan konjunkturom koji se do sredine godine odražavao u potražnji transportnih usluga u prvom europskom sustavu Smart Logistics System ipak je zaustavljen. O tome izvještava poduzeće za informacijsku tehnologiju TIMOCOM u svojoj analizi za treći kvartal 2019. godine s obzirom na transportni barometar.

nastavak čitanja >

Trenutne servisne poruke

29.11.2019

Kad se u skladištu ne skriva samo roba, nego i dobici

Doduše, do Božića je preostalo još šest tjedana, no sezonski posao je već u punom jeku – za Uskrs. Iskorištavanje skladišta već će uskoro dosegnuti najviše vrijednosti i slobodni skladišni prostori bit će nedovoljni. Kratkoročno i srednjoročno gotovo nema dostupnih skladišnih prostora – tako se čini. Osim toga traženje prikladnih ponuđača može biti ogroman vremenski čimbenik, a vrijeme košta. Ne bi li imala smisla aplikacija koja sasvim jednostavno povezuje ponuđače skladišnih i logističkih prostora i potencijalne kupce? Klikom miša?

nastavak čitanja >
26.11.2019

Digitalizacija u cestovnom prometu: što je s prijevoznicima?

Tema nije nova, ali je još uvijek aktualna. Cestovni prijevoznici već dugo koriste IT alate kao što je TMS ili elektroničko registriranje cestarine. Daljinsko prenošenje podataka pomoću sustava EDI postoji već mnogo godina, ali koristi ga samo 35 % poduzeća koje se bave cestovnim prijevozom tereta na velike udaljenosti. Danas prijevoznici i njihovi nalogodavci koriste programe i sustave nove generacije koji su dostupni i na pametnom telefonu i koji .revolucioniraju način rada svih sudionika.

nastavak čitanja >
26.11.2019

Work-Sleep-Balance: simbioza sna i rada

Bilo da ste prijevoznik ili disponent, vozač motornog vozila ili službenik u uredu: Ravnoteža rada i sna važna je za svakog čovjeka. No upravo u zanimanjima u kojima se radi u različitim smjenama posebno je teško postići simbiozu vremena rada i vremena spavanja. 

nastavak čitanja >

Aktualni medijski odjek

Naslov: Spremni za dan X: Grace Overseas Logistics i Brexit
Medij: JaTrgovac
Datum: 23.09.2019
Naslov: Pametne aplikacije za logističke izazove
Medij: In Store
Datum: 13.11.2018
Naslov: Uspješna premijera prvog europskog sustava Smart Logistics
Medij: Kamion & Bus
Datum: 06.11.2018

Mediji

Za vizualnu podršku tekstova o TIMOCOMu i od TIMOCOMa na raspolaganju Vam stoji TIMOCOM medijateka. Slike i dokumente držimo u četiri kategorije: „Branša“, „Akcije“, „Poduzeća“ i „Platforma/Usluge“, spremne za Vaše preuzimanje. Daljnje mogućnosti filtriranja, primjerice po jezicima, omogućuju Vam intuitivno korištenje naše medijateke.

Do medijateke

Kontakt za tisak

TIMOCOM GmbH
Komunikacija s poduzećem
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

na vrh

Prihvaćam da ova stranica koristi kolačiće u svrhu analiza, personaliziranih sadržaja i promidžbe. Saznajte više