18.09.2013

Mudro rješenje: Geoliner Trucking &Transport koristi TomTom preko burze tereta

Transportno poduzeće štedi na vremenu i dobiva nove poslovne partnere uz pomoć eMap®

(1)

"I ne moram ništa više instalirati? Mogu li preko TimoComa pratiti moje kamione s istom zaporkom kao i na TomTomu? ", pita gospodin Kitay, direktor istoimenog transportnog poduzeća.  "Da, naravno. Upravo je to velika prednost koju pruža TC eMap®. Dapače, možete istovremeno pratiti i različite sustave telematike. Primjerice, ukoliko imate podizvođače", potvrđuje Smahan Dahmani iz TimoComa. Country menadžerica upravo objašnjava stranci da se za svoje transportno poslovanje više ne mora prebacivati između različitih aplikacija.

Zahvaljujući novom TC eMap®, rješenje za Tracking već je povezano s njegovom burzom tereta. Praćenje vozila s TomTom Business Solutions na taj je način izuzetno jednostavno, jer se isti pristupni podaci unose izravno u TC eMap® . "Mi već dugo koristimo telematiku, ali povezano s burzom tereta to je bitno jednostavnije i brže" smatra direktor i daje odgovarajuću usporedbu: "Burza tereta je torta, a Tracking je šlag na njoj".

 

GPS podaci nisu automatski vidljivi svim korisnicima
Od osnutka 2008. godine, poduzeće sa sjedištem u Eindhovenu neprekidno je proširivalo svoje poslovanje. Usprkos sve većoj internacionalizaciji, dostupnost ne smije doći u pitanje. "Već kod samog unosa vozila u burzu tereta naša je namjera, da nas se u slučaju dodjele naloga može pratiti u bilo kojem trenutku. To nalogodavcima pruža dodatnu sigurnost i oni se radije odlučuju za nas", kaže Kitay. GPS podaci ipak nisu automatski vidljivi svim korisnicima. "Svatko može ciljano odrediti koliko dugo se može pratiti njegovo vozilo, primjerice za vrijeme trajanja pojedinog naloga", objašnjava Dahmani.

 

Cjelokupni protok informacija je poboljšan
Zahvaljujući rješenju za Tracking, ne samo da otpadaju dugotrajni telefonski pozivi, već je poboljšan cjelokupni protok informacija između svih koji u njemu sudjeluju. Dok se prijevoznik može usredotočiti na svoj vlastiti posao, njegov špediter može uvijek vidjeti gdje se roba nalazi. Njegov poslovni partner može zatražiti i dobiti aktualne i pouzdane informacije, što s druge strane stvara dobru osnovu za povjerenje prema pružatelju usluge.

 

U međuvremenu, TC eMap® raspolaže s preko 25 sučelja prema različitim ponuđačima telematike, a s 50 drugih TimoCom je već u konkretnim pregovorima. Dahmani savjetuje strankama da proizvod najprije jednostavno testiraju: "Tržište će se tako i tako sve više razvijati u tom smjeru, tako da će u dogledno vrijeme biti nezamislivo poslovati bez GPS-a"  U Geoliner Trucking &Transport BV  već su sada prepoznali znakove vremena, te su čak postavili i simbol za Tracking na cerade svojih kamiona.

 

Više informacija o tvrtkama TimoCom i Geoliner Trucking &Transport BV možete naći i na www.timocom.com.hr i www.geoliner.net

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh