02.01.2017

Radnici tvrtke TimoCom darovali su poklone djeci iz Moldavije

Potrebitoj djeci podijeljeno 146 poklona

(3)

Erkrath, 24.12.2016. – Konvoj s božićnim paketićima i ove je godine krenuo iz Njemačke za Ukrajinu, Rumunjsku i Moldaviju. Po drugi je put bio prisutan radnik tvrtke TimoCom i vozač kamiona Jochen Dieckmann koji je svoje kolege i kolegice iz Erkratha na akciju darivanja pozvao već u toplim ljetnim mjesecima. Sakupilo se 146 poklona za djecu iz socijalnih ustanova te ih se podijelilo početkom prosinca.

Od djece radnika za drugu djecu

Kada je u ljeto 2016. donesena odluka da TimoCom ove godine podupre konvoj božićnih paketića, usuglasili su se svi radnici. Povod za to sigurno nije bio samo pozitivni izvještaj prethodne godine od strane gospodina Dieckmanna. Ponajprije gesta organiziranja donacija unutar privatnog okruženja zaposlenika te saznanje da će donacije pristići na prethodno dogovoreno odredište motivatori su za sudjelovanje.

Mnogi su ovu iznimnu situaciju iskoristili za pakiranje božićnih poklončića sa svojom djecom tijekom ljeta te za senzibiliziranje djece da te iste poklone dijele s drugim dječacima i djevojčicama. Tako su komadi odjeće, igračke, higijenske potrepštine i slatkiši te održive namirnice završili u paketićima veličine kutije od cipela koji su prošli tjedan na minus 9 stupnjeva isporučeni ka mladim primateljima.

Komad normalnosti za Božić

Dva od ukupno 40 kamiona punih donacija s poklonima nakon vožnje od 44 sata pristigla su u Moldaviju. Uključeno je i sljedeće: 146 poklona radnika tvrtke TimoCom koji su na licu mjesta podijeljeni štićenicima udruge „Speranta“ („Nada“).

„Naziv ove institucije ima zbilja teško značenje“, kaže Jochen Dieckmann, dirnut utiscima iz tog mjesta. „Ova organizacija se brine za djecu bez roditelja i maloljetnike bez krova nad glavom. Svako dijete se svaki dan nada da će ih primiti neka obitelj. Uz akciju podjele božićnih paketića pobrinuli smo se da imaju komadić normalnosti. Odnosno, normalitet darivanja za Božić. Zahvalnost tih mališana ne može se opisati riječima. Mislim da će djeca ove trenutke zadržati u srcu baš kao i ja.“

TimoCom i svi radnici raduju se pozitivnoj povratnoj informaciji te svima žele sretne blagdane.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh