22.11.2013

TimoCom surađuje s ponuđivačima telematike iz Hrvatske

Praćenje vozila d.o.o. i njihov SMARTIVO sustav te Mobilisis® su sada dostupni i u TC eMap® sustavu

(1)

Düsseldorf, 20.11.2013. Davatelj IT usluga TimoCom od lipnja uz TC eMap® nudi i integrirano rješenje za praćenje (tracking) koje omogućuje korištenje različitih telematičkih sustava na jednoj platformi. Cilj je povisiti sigurnost prilikom prijevoza i pripomoći svim poduzećima koja su uključena u transport kako bi imali veću transparentnost, preglednost i bolju komunikaciju. Hrvatski ponuđači Mobilisis® i Praćenje vozila d.o.o. -SMARTIVO od sada sudjeluju sa svojim GPS sustavima.

Sigurnost, učinkovitost, konkurentnost

Uz suradnju, prijevozna svakodnevnica je iznimno olakšana i pruža veću sigurnost i učinkovitost. Izvršitelji naloga od toga imaju koristi jer nalogodavcima ručno odobravaju praćenje vozila i daju se pratiti. I ponuditelji tereta mogu na jedan pogled vidjeti gdje su vozila s njihovom robom. Prava konkurentna prednost u brzoj i borbenoj svakodnevici. Istovremeno je poboljšan cjelokupni tijek informacija. Nema više potrebe za kompliciranom promjenom između pojedinih aplikacija, kao niti za dugim telefonskim razgovorima. Preko nove platforme za praćenje (tracking) može se odmah prikazati više različitih sustava telematike na samo jednoj karti.

 

Održiva rješenja u usponu

Kao inovativni ponuđač telematike u Hrvatskoj i Srbiji, Praćenje vozila d.o.o. i njihov sustav SMARTIVO gradi dugoročne suradnje. "TimoCom pružatelj usluga burze prijevoza za nas predstavlja partnera koji razvojem profesionalnih rješenja za transportnu industriju pridonosi održivoj učinkovitosti i produktivnosti naših korisnika u cijeloj Europi", rekao je regionalni poslovni direktor, Miron Nadvinski. Točnije, TimoCom svojom platformom za telematiku omogućuje potpunu transparentnost u vrijednosnom lancu.

 

Krešimir Meštrić, izvršni direktor pri Mobilisis® stoga pozdravlja suradnju: "Drago nam je što su TimoCom i Mobilisis poduzeli prvi korak prema integraciji potpune automatizacije logističkih procesa." Za potrebe integracija fleet management sustava sa okruženjima, npr. financijsko-knjigovodstvenim programima, Mobilisis® nudi korisnicima sučelje koje na jednostavan način omogućava aktivaciju i razmjenu podataka sa drugim sustavima. „Na isti način je realiziran projekt sa TimoCom-om,“ izjavljuje Meštrić.  

 

U ovom trenutku, tema poput telematike u Hrvatskoj nije još dostigla razinu kao u ostalim zemljama članica EU, ali branša raste iz godine u godinu. Nadvinski na ovaj trend gleda kroz rastuću konkurentnost i veći broj pružatelja telekomunikacijskih usluga koji ulaze u industriju telematike. "Mi kroz vlastita rješenja i u budućnosti želimo biti u skladu sa zahtjevima tržišta", izjavljuje Nadvinski.

 

Chief Representative iz tvrtke TimoCom, Marcel Frings, vidi telematiku kao sljedeći veliki trend i obećava nove suradnje u budućnosti: "U našoj će branši „Tema  Telematike“ biti prije ili kasnije neizbježna. Naprotiv, integracija u postojeće sustave i dalje će rasti."


Više informacija dostupno je na www.mobilisis.hr, www.pracenjevozila.hr i www.timocom.com.hr.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh