skip navigation

Pojmovnik transporta

Upisi u leksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z Ž
 • Fiksni termin

  O fiksnom terminu radi se kada se prilikom ugovaranja naloga za transportom odredi točno vrijeme utovara ili istovara kamiona. Pridržavanje tog termina tada je sastavni dio ugovorne obveze. [...]

 • Franko

  Riječ franko (ponekad i franco) koristi se u trgovačkom žargonu i označava pošiljke kod kojih pošiljatelj, a ne primatelj snosi troškove tereta (ili poštarinu).

  Suprotan je izraz EX Works, [...]

 • Frigotransport

  Označava rashladne i smrznute transporte (latinski frigor = [...]

 • FTL (Full Truck Load)

  Izrazom FTL (Full Truck Load) označava se prijevoz u kojemu kamion prevozi jedan teret kojim je čitavi kamion natovaren. Na hrvatskom to nazivamo cijelokupni ili kompletni utovar.

  I za [...]

Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Postanite insider u profesiji

Registrirajte se ovdje i redovito primajte relevantne članke koji će vam olakšati svakodnevni rad i proširiti poslovne vidike.

Prijava na newsletter

Polja označena znakom '*' su obvezna, zbog toga ih obvezno ispunite.

Slanjem svoje prijave potvrđujete svoju suglasnost s našim smjernicama za zaštitu podataka.

Prijava na bilten:


Vaši osobni podaci (adresa e-pošte, ime i prezime) radi slanja informacija tvrtke TIMOCOM GmbH proslijedit će se bazi podataka SC-Networks GmbH (registarski sud: Prvostupanjski sud München, registarski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. Tvrtka SC-Networks GmbH podliježe saveznom zakonu o zaštiti podataka i uputama tvrtke TIMOCOM GmbH.

na vrh