Obavijesti za tisak

Ovdje ćete pronaći aktualne obavijesti za tisak o raznim temama vezanim uz tvrtku TIMOCOM, naše klijente i branšu.
TIMOCOM Transportni barometar
30.04.2020

TIMOCOM Transportni barometar: Europsko transportno tržište uzjogunilo se u znaku koronavirusa

Erkrath, 30. travnja 2020. – Nesigurnost s obzirom na tijek krize uzrokovane koronavirusom u ožujku je dovela do naglog porasta ponuda tereta na europskom transportnom tržištu. „Mnoga poduzeća su s obzirom na zatvaranje granica i ostala ograničenja u znaku koronavirusa provela narudžbe prije nego što je bilo planirano”, Tilman Fecke, analitičar poslovanja u tvrtki TIMOCOM, komentira neobično snažan porast ponuda tereta koje su do sredine ožujka postavljene na vodećoj europskoj burzi tereta.

nastavak čitanja >
27.03.2020

Na temelju trenutne situacije: TIMOCOM proširuje pristup vodećoj europskoj burzi tereta i skladišta

Erkrath, 27. 3. 2020. – Vlasnik vodeće europske burze tereta, IT poduzeće TIMOCOM, u vremenima krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sustavu. „Želimo doprinijeti tome da bude moguće osigurati opskrbu stanovništva i održavanje lanaca isporuke i uz trenutne iznimne uvjete”, kaže poslovođa tvrtke TIMOCOM Tim Thiermann. 

nastavak čitanja >
18.02.2020

TIMOCOM transportni barometar: Njemačka slabi, Italija je stekla prednost

Erkrath, 11. 2. 2020. – Talijanski logističari tijekom prethodne godine mogli su se radovati znatnom povećanju: „Za Italiju bilježimo povećanje od 16 posto više tereta u usporedbi s prethodnom godinom”, izvještava analitičar poslovanja tvrtke TIMOCOM Tilman Fecke. A to je potpuno u suprotnosti s trendom. Naime, upravo dovršeni pregled godine transportnog barometra tvrtke TIMOCOM sve je samo ne pozitivan. Tako je 2019. godine u usporedbi s prethodnom godinom došlo do smanjenja ponuda tereta u Europi preko granica pojedinih zemalja za 8,3 posto. Godina 2018. još je završila povećanjem od 5 posto u usporedbi s 2017. godinom.

nastavak čitanja >
21.01.2020

Prijevoz hladnjačom: kako tijekom cijele godine sebi osigurati naloge?

Krajem sezone radova za prijevoz hladnjačom transportne tvrtke s tom specijalizacijom najčešće se moraju posebno potruditi. Kako pronaći terete koji su tada rijetki na tržištu? Vozila koja stoje naposljetku znače više troškova i izostanak prihoda – apsolutna katastrofa! No očito postoje tvrtke koje mogu svladati tu tešku fazu. Srećom! 

nastavak čitanja >
20.12.2019

Praćenje u stvarnom vremenu unutar opskrbnog lanca

Erkrath, 20.12.2019. – Svi poznajemo i već danas sve češće koristimo Location-Based-Services – bilo pri isporuci paketa, tijekom navigacije ili pri svim lokalnim pretraživanjima na pametnom telefonu. Za razliku od privatne uporabe, pri kojoj gotovo uvijek vrijedi načelo „pošiljatelj i cilj”, praćenje u stvarnom vremenu unutar opskrbnog lanca (Supply Chain) znatno je kompleksnije. Naime, u njemu sudjeluje mnoštvo trgovaca, špeditera i vozača. To je dugačak lanac dodirnih točaka i aktera koji su nerijetko tehnički odvojeni jedni od drugih, ali su ipak snažno ovisni jedni o drugima. Kako bi taj lanac isporuke učinila transparentnim za sve i postigla maksimalne učinke suradnje, tvrtka TIMOCOM razvila je aplikacije Smart App i Smart API Tracking. 

nastavak čitanja >
14.11.2019

Pouzdani i održivi partneri sa sustavom

KAPPA STAR Group investitor je uglednih tvrtki (u Srbiji) koje su vodeće u svojim područjima. Primjerice Jaffa, tvornica biskvita u Crvenki ili Banini, tvornica keksa i kolača u Kikindi. Uz tradicionalne proizvođače keksa toj skupini poduzeća pripadaju i servis papira FHB, tvrtka Ekostar Pak i već od 2003. godine poznati proizvođač kartona UMKA iz Beograda.

nastavak čitanja >
25.10.2019

TIMOCOM Transportni barometar: Njemačko transportno gospodarstvo u trećem kvartalu 2019. godine dobiva manje naloga nego prethodne godine

Erkrath, 25.10.2019. – Njemačka transportna poduzeća u trećem kvartalu 2019. godine ostvarila su manje poslova nego prethodne godine. Od srpnja do rujna transporti kamionima unutar Njemačke smanjili su se za 12 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Trend smanjivanja uvjetovan konjunkturom koji se do sredine godine odražavao u potražnji transportnih usluga u prvom europskom sustavu Smart Logistics System ipak je zaustavljen. O tome izvještava poduzeće za informacijsku tehnologiju TIMOCOM u svojoj analizi za treći kvartal 2019. godine s obzirom na transportni barometar.

nastavak čitanja >
23.10.2019

Nova lokacija u Wroclawu: TIMOCOM raste na međunarodnoj razini i nastavlja strateški izgrađivati prisutnost u Poljskoj

To poduzeće specijalizirano za informacijsku tehnologiju i podatke mijenja smjer svoje tržišne strategije za Poljsku i planira masivnu izgradnju prisutnosti na novoj središnjoj lokaciji. Tako je Poljska kao tržište strateški važno za digitalnu transformaciju europske logistike od sada još više u središtu pozornosti. 

nastavak čitanja >
26.09.2019

Europski dan jezika 26. rujna 2019.

Erkrath, 26. rujna 2019. – Dana 26. rujna ponovno se slavi Europski dan jezika. Njime Vijeće Europe želi doprinijeti očuvanju jezične raznolikosti u Europi, osvijestiti ljude o prednostima poznavanja jezika, potaknuti individualnu višejezičnost i motivirati Europljane za doživotno učenje jezika. Taj dan akcije uveden je 2001. godine, u Europskoj godini jezika. Otada se nešto učinilo, prvenstveno digitalno.

nastavak čitanja >
17.09.2019

Spremni za dan X: Grace Overseas Logistics i Brexit

Erkrath, 17. rujna 2019. – Brexit? Kad Kevin Frouin, Paul Morfett i Octavian Groza trebaju govoriti o toj temi, oni ostaju mirni. Kad su prošle godine otvorili ured Crawley poduzeća Grace Overseas Logistics, Brexit je bio odavno zaključena stvar. Dapače, kolebanje oko izlaska iz EU-a još im ide u prilog. 

nastavak čitanja >
01.09.2019

Najveći izazovi u digitalizaciji transportne branše

Erkrath, 1.9.2019. – Još uvijek je na snazi velika diskrepancija između aktualnosti digitalizacije te velikih i manjih srednjih poduzeća za transport i logistiku. Dok logistički divovi već dugo rade digitalno, mala i srednja poduzeća za transport ne mogu si priuštiti složena softverska rješenja. Što je potrebno kako biste išli u korak sa zahtjevima tržišta i trendovima te izdržali pritisak velike konkurencije?

nastavak čitanja >
23.07.2019

TIMOCOM: Gospodarsko usporavanje prodire u transportno gospodarstvo

Erkrath, 23. srpnja 2019. – Njemačka, Francuska i zemlje Beneluksa trenutno su najsnažnije pogođene gospodarskim usporavanjem diljem svijeta. To dokumentiraju trenutne brojke transportnog barometra tvrtke TIMOCOM pomoću kojeg to poduzeće za informacijsku tehnologiju po kvartalima dokumentira razvoj ponude i potražnje transporta na najvećoj europskoj burzi tereta.

nastavak čitanja >

Kontakt za tisak

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

na vrh

Prihvaćam da ova stranica koristi kolačiće u svrhu analiza, personaliziranih sadržaja i promidžbe. Saznajte više