17.08.2016

Ukusom i fleksibilnošću do uspjeha

Rast uz transportnu platformu tvrtke TimoCom: Zrnožit d.o.o. iz Crne Gore

(1)

Obiteljsko poduzeće Zrnožit d.o.o. svojim peteroznamenkastim TimoCom ID brojem predstavlja najmanji korisnički broj u Crnoj Gori, što ovo poduzeće odlikuje kao dugogodišnjeg i neprekidno aktivnog klijenta IT poduzeća. Proizvodni pogon za meso kao posjednik određene niše istovremeno bilježi dugogodišnji uspjeh i rast na transportnoj platformi. Zahvaljujući prilagodljivošću i profesionalnoj ustrajnosti, tvrtka je tržišni lider u području prijevoza u hladnjačama na području balkanske regije.

Znatan porast zahvaljujući posjedovanju niše

Poduzeće koje je 1992. godine osnovao Jovan Kaluđerović nalazi se u podnožju masiva Lovćen u Cetinju, manjem crnogorskom gradu udaljenom samo 33 km od mora. Vodeći proizvod poduzeća s 27 zaposlenih zahvaljujući mješavini planinskog i morskog zraka ima svoju iznimnu aromu: nagrađivani „Njeguški pršut“.

Pošto je meso glavni transportni teret tvrtke, kamioni tvrtke opremljeni su mesarskim kukama i time su jedinstveni u Crnoj Gori. Fleksibilno rukovanje tim kukama u hladnjacima omogućuje i transport ostale robe koja zahtijeva hlađenje. Upravo u tome se nalazi kontaktna točka tvrtke Zrnožit d.o.o. i tvrtke TimoCom:
„Zahvaljujući transportnoj platformi tvrtke TimoCom i našim konvertibilnim priključnim vozilima, na ovom dijelu Balkana tržišni smo lideri po pitanju prijevoza u hladnjačama“, ponosno kaže Jovan Kaluđerović. „2002. godine smo ušli u međunarodno poslovanje prometom, 2004. godine postali smo korisnici usluga tvrtke TimoCom kako bismo optimizirali iskoristivost povratnih putovanja. Nekoć smo imali dva kamiona, sada ih je devetnaest.“

Oprez kao osnova dugotrajnih poslovnih partnerstava

Uz jednostavno rukovanje pojedinačnim aplikacijama, posebno burzom tereta i utovarnog prostora, tvrtka Zrnožit d.o.o. već je 12 godina vjerna pružatelju IT usluga, TimoComu, i to zbog jednog od najvažnijih oglašivačkih apela: sigurnosti.

Pristup transportnoj platformi imaju samo provjerene tvrtke“, kaže Jovan Kaluđerović. „Osim toga, prije svakog potpisivanja ugovora, s naše strane se provjerava potencijalni poslovni partner, putem internog direktorija tvrtki koji je sastavni dio platforme. Ako je sve u redu, preko alata stupamo u kontakt s budućim partnerom. Iznimno cijenimo takav učinkovit posao s poduzećem TimoCom. Na taj način u jako kratkom vremenu pronađemo pouzdane i solventne partnere.“

Zahvaljujući opreznom postupanju, za tvrtku Zrnožit d.o.o. širi se i raste mreža kvalitetnih poslovnih kontakata, i to već godinama. Primjerice, i u Austriji trenutno postoji TimoComov klijent kojem poslovanje redovito ide naprijed cijele godine.

Dugotrajna partnerstva moguća su i za poduzeća koja transportnu platformu koriste isključivo za pretragu povratnih transporta. Uspjeh tvrtke Zrnožit d.o.o. dokaz je da IT rješenja tvrtke TimoCom unutar logističke branše nude ponešto za svako područje transportne branše te se učinkovito mogu primjenjivati.

Više informacija o tvrtkama TimoCom i Zrnožit d.o.o. pronaći ćete na www.timocom.com.hr i www.zrnozit.me.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh